zagroza-nato-pidshtovkhnula-rosiyu-do-viyni-z-ukrayinoyu-posol-kitayu

Загроза НАТО підштовхнула росію до війни з Україною - посол Китаю

 • 201445 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Посол Китаю у Франції Лу Шайє, у п'ятницю заявив, що розширення НАТО на схід призвело до того, що росія почала війну в Україні, звинувативши Захід у спробах стримати Пекін і Москву, передає УНН.

Цитата

"Для китайців (корінною) причиною (війни) є п'ять циклів розширення НАТО на схід… це є військовою загрозою та загрозою безпеці росії", — сказав Лу в ранковому шоу радіо Europe1.

"Ви не можете пригнічувати або загрожувати безпеці інших, забороняючи іншим мститися або захищатися", - сказав він, захищаючи військові дії Москви проти Києва.

Деталі

Він також не підтримав рішення Швеції та Фінляндії отримати членство в НАТО, заявивши, що їхня нейтральна позиція може краще захистити їхню безпеку.

Лу визнав "дуже міцне стратегічне партнерство "Пекіна з Москвою, але заперечував, що Китай перебуває у союзі з росією.

Він наголосив, що недавні маневри обох країн, під час відвідин Байденом Японії, були відповіддю на провокацію США.

"Американці відкрито заявили, що їхньою стратегічною метою є Китай щодо Тайваню. Ми дуже стурбовані цим розпалюванням війни", — сказав він, звинувативши США та їхніх західних союзників у застосуванні "стратегії стримування Китаю та росії".

Лу також відкинув усі звинувачення про поводження з уйгурами та іншими тюркськими меншинами в китайському регіоні Сіньцзян.

Додамо

Китай, близький союзник росії, відмовився засудити війну, але продовжує брати участь у зусиллях досягнення миру за допомогою дипломатичних переговорів.

Українські Національні Новини

Новини Світу