zagroza-ne-tilki-bilorusi-lukashenko-khoche-pogovoriti-z-putinim

"Загроза не тільки Білорусі": Лукашенко хоче поговорити з Путіним

 • 20171 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі протестів у країні планує зв'язатися з президентом РФ Володимиром Путіним, адже вважає, що "захист сьогодні Білорусі — це не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави". Про це він заявив сьогодні на нараді в Мінську, передає УНН з посиланням на агентство "БЕЛТА".

"Треба зв’язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі. Знаєте, деякі росіяни, я дивлюся, там, занадто розумні, починають кричати: ось, Білорусь, так, не так... Я хочу сказати, що захист сьогодні Білорусі — це не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави, і приклад іншим. Якщо білоруси не витримають, покотиться ця хвиля туди. Тому за нас так вчепилися", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, що президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Згідно з остаточними даними ЦВК, перемогу на них з 80,1% здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Друге місце з 10,12% зайняла Світлана Тіхановська, його основна суперниця, вона не визнала результати виборів.

Відразу після підведення перших підсумків голосування в містах Білорусі почалися масові акції протесту, які переросли в зіткнення з співробітниками органів правопорядку. Мітинги тривали кілька днів, за інформацією МВС, затримані кілька тисяч осіб, постраждали десятки співробітників міліції і демонстрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу