zagroza-pidnyattya-tsin-na-vidpochinok-v-yegipti-ukrayinski-turoperatori-skazali-svoye-slovo

Загроза підняття цін на відпочинок в Єгипті: українські туроператори сказали своє слово

 • 27830 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Влада єгипетського міста-курорту Шарм-ель-Шейх не повинна втручатися в роботу ринку туристичних послуг. Однак ціни повинні бути підвищені до того рівня, щоб забезпечити туристам якісний сервіс. Таку думку в коментарі УНН висловив віце-президент Української асоціації туристичних агентств Максим Дереза, коментуючи інформацію про прохання влади міста підняти ціни на готелі.

"Я вважаю, що питанням ціноутворення повинні займатися готелі міста. У свою чергу, завдання влади Шарм-ель-Шейха полягає в тому, щоб забезпечити хороший туристичний потік, не більше", - зазначив він.

При цьому Дереза ​​переконаний, що ціни на відпочинок в Шарм-ель-Шейху досягли свого критичного мінімуму. Багато готелів працюють майже в збиток, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС радить українцям уважно обирати туроператорів

"Свого часу місто зазнало велику проблему з нестачею туристів. Це сталося в той момент, коли туди перестали літати росіяни. Тоді частина готелів закрилася, ще частина - перейшла в режим жорсткої економії і, як наслідок, втратила сервіс. Якщо подивитися на вартість турів у сезон в Єгипет в цілому і відняти звідти вартість перельоту, послуг трансферу, туроператора, страховки, то виходить, що готелі заробляють по 5-15 дол. на добу. Це - надзвичайно мало, враховуючи програму "все включено" і розваги на території готелю", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раннє бронювання набирає обертів серед українців для літнього відпочинку

Вартість відпочинку в Шарм-ель-Шейху повинна збільшиться, упевнений Дереза. "Ціни повинні бути підняті до того рівня, щоб забезпечити туристам якісний сервіс. Готель повинен відповідати своєму рівню. Якщо це 5 зірок - то 5, не менше", - зазначив він.

"Ключове тут - відповідність грошей і рівня відпочинку. Також, не варто забувати, що Шарм-ель-Шейх є найпопулярнішим містом для відпочинку. Близько 80% українців, які летять до Єгипту, обирають Шарм-ель-Шейх, ще 20% - Хургаду", - підкреслив Дереза.

Нагадаємо, туроператори розповіли, куди українці їдуть на літній відпочинок.

Українські Національні Новини

Економіка