zagroza-zastosuvannya-putinim-yadernoyi-zbroyi-proti-ukrayini-isnuye-komanduvach-sukhoputnikh-viysk

Загроза застосування путіним ядерної зброї проти України існує - командувач Сухопутних військ

 • 178714 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Командувач Сухопутних військ України, генерал-полковник Олександр Сирський вважає, що загроза застосування російським диктатором володимиром путіним ядерної зброї проти України існує. Про це він заявив в інтервю ABC News, передає УНН.

Цитата

"Ми хвилюємося і маємо хвилюватися. Я вірю, що така загроза дійсно існує, і ми повинні її враховувати", - сказав Сирський.

Деталі

Зазначається, що актуальність цих хвилювань була підкреслена в неділю, коли міністр оборони рф сергій шойгу телефонував своїм колегам у Франції, Туреччині, Великій Британії та Сполучених Штатах, стверджуючи, що Україна нібито готується застосувати "брудну бомбу". Заява шойгу викликала побоювання, що росія може закладати підґрунтя для застосування ядерної зброї та звинувачувати в цьому Україну.

Доповнення

23 жовтня відбулися телефонні переговори міністра оборони рф сергія шойгу та міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса.

шойгу висловив Воллесу занепокоєння можливими провокаціями з боку України із застосуванням "брудної бомби".

У МЗС України доволі різко відреагувлаи на заяви росії, назвавши їх брехнею та абсурдом, а також натякнули, що країна-агресорка часто звинувачує інших у тому, що планує сама.

США, Велика Британія та Франція відкинули попередження шойгу про "брудну бомбу".

Українські Національні Новини

Політика