zagrozhuye-morali-i-pogirshuvatime-demografichnu-situatsiyu-u-ptsu-vistupili-proti-odnostatevikh-partnerstv

Загрожує моралі і погіршуватиме демографічну ситуацію: у ПЦУ виступили проти одностатевих партнерств

 • 377191 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Священний Синод Православної церкви України виступив проти законопроекту № 9103 про інститут «реєстрованого партнерства» і назвав його неприйнятним. У ПЦУ наголошують - документ загрожує моралі і погіршуватиме демографічну ситуацію, передає УНН.

Деталі

Як повідомили у ПЦУ, Священний Синод прийняв Заяву, в якій підкреслив неприйнятність законопроекту № 9103 про інститут «реєстрованого партнерства» як такого, що суперечить природному Богом встановленому закону, порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки, несе загрозу для суспільної моралі, зокрема для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки, та погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні.

Крім того, Синод доручив Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію надіслати відповідні листи до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України.

Нагадаємо

У ВР зареєстрували законопроєкт про цивільні партнерства для реєстрації одностатевих шлюбів.

Відповідно до документу, цивільним (реєстрованим) партнерством можуть скористатися як військові, так і цивільні, одностатеві чи різностатеві пари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому під час війни проблема одностатевих шлюбів постала особливо гостро

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів у країні, яка була розміщена на сайтi Офіційного інтернет-представництва Президента України 3 червня. Її підтримали 28 592 українців. Президент звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати.

Українські Національні Новини

Суспільство