zagrozi-dlya-naselennya-i-pratsivnikiv-arsenalu-u-balakliyi-nemaye-rda

Загрози для населення і працівників арсеналу у Балаклії немає - РДА

 • 7530 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Загрози для місцевого населення та працівників арсеналу після вибуху і пожежі на складі боєприпасів у Балаклії немає. Про це заявив керівник оперативної групи Збройних сил України з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Андрій Марусяк, передає УНН з посиланням на прес-службу Балаклійської РДА.

"Загрози для персоналу арсеналу та місцевого населення немає", - заявив А.Марусяк.

Як зазначається, загальна площа розчищених територій складає 31 тисяча гектарів. Також вказано, що з початку робіт було вилучено 28 тис. 45 вибухонебезпечних предметів, вони передані ЗСУ для подальшої утилізації.

А.Марусяк повідомив, що уже знищено понад 6 тис. боєприпасів, які були виявлені під час розчищення територій від вибухонебезпечних предметів. Адміністративна територія арсеналу розчищена на 100%, на технічній території військової частини роботи тривають.

Начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Дмитро Юрчук повідомив, що піротехнічним підрозділам залишилося очистити 15 гектарів у 100-метровій зоні від території арсеналу.

Планується, що роботи з очищення територій будуть завершені до 18 травня.

Також повідомляється, що 97 з 228 будинків у приватному секторі вже відновлено. Роботи на вул. Арсенальній вже на завершальній стадії, в селищі Нафтовиків роботи по вікнах і покрівлях планують завершити до 1 травня, всі інші будівельні внутрішні роботи - до 1 червня.

Нагадаємо, у лікарні померла поранена під час пожежі на складах боєприпасів у Балаклії жінка.

Як повідомляв УНН, у ніч на 23 березня на технічній території військової частини А1352 відбувся сильний вибух, внаслідок якого виникла пожежа, що призвела до детонування інших боєприпасів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У промо-ролику Євробачення-2017 показали Крим

     • 17420 переглядiв

    Кількість жертв теракту в Стокгольмі зросла до п'яти осіб

     • 12206 переглядiв

    Відсьогодні змінюються ПДР на перехрестях з круговим рухом

     • 26796 переглядiв