zagrozi-zhodnomu-z-23-gospitalizovanikh-girnikiv-z-shakhti-stepova-nemaye-golova-oda

Загрози життю жодного з 23 госпіталізованих гірників з шахти "Степова" немає - голова ОДА

 • 14421 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. На сьогодні госпіталізовано 23 постраждалих від вибуху на шахті "Степова", загрози їх життю немає. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"На сьогоднішній день госпіталізовано 23 шахтарів, всі 23 знаходяться у Львові. 20 знаходяться з першого дня, а троє госпіталізовано додатково вчора", - сказав О.Синютка.

За його словами, після огляду, проведення комп’ютерної томографії, огляду окулістів було надано висновок, що немає необхідності транспортування шахтарів до Києва чи за межі держави.

"Загрози життю жодного гірника немає", - сказав О.Синютка.

Він додав, що наразі всі постраждалі перебувають в опіковому відділені. При цьому, за його словами, стан двох шахтарів, які були в дуже тяжкому стані, покращився.

Разом з тим, голова Львівської ОДА спростував чутки про те, що робота шахти "Степова" відновлена.

"Сьогодні там працює експертна комісія і тільки після роботи експертної комісії може бути висновок про подальший хід робіт", - сказав О.Синютка.

Він додав, що решта п’ять шахт об'єднання "Львіввугілля" працюють у звичному режимі.

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилетів на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Суспільство