zahybel-pomichnyka-zaluzhnoho-dbr-zavershylo-rozsliduvannia-shchodo-ofitsera-yakyi-podaruvav-chastiakovu-boiovi-hranaty

Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера, який подарував Частякову бойові гранати

 • 25882 переглядiв

Офіцер з апарату помічника Головнокомандувача Збройних Сил України подарував гранати своєму загиблому колезі Геннадію Частякову на день народження, що призвело до випадкової загибелі Частякова, коли одна з гранат вибухнула, коли він розпаковував гранати.

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

Деталі 

У ДБР розповіли, що військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України), у той день передав загиблому "подарунок" з гранатами на честь дня народження.

При цьому він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої

- підкреслили в Державному бюро розслідувань. 

Як наслідок, під час розпакування "подарунка" вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

В ДБР розглядають 4 версії загибелі помічника Залужного. Основною називають - нещасний випадок08.11.23, 13:02 • [views_44700]

Фігуранту повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119 , ст. 128 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років

- розповіли в ДБР.

Зазначається, що справу передадуть до суду, коли з матеріалами досудового розслідування ознайомиться сторона захисту та потерпілі.

Нагадаємо

6 листопада у селі Чайки на Київщині внаслідок підриву гранати загинув військовослужбовець та помічник Залужного Геннадій Частяков. Зазначалося, що це, імовірно, нещасний випадок.

Повідомлялося, що йому подарували на день народження бойові гранати, одна з яких здетонувала при необережному поводженні.

Загибель помічника Залужного: ДБР повідомило про підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати Частякову09.11.23, 09:33 • [views_49110]