zakharova-prokomentuvala-istoriyu-z-notami-mzs-schodo-ukrayinskikh-moryakiv

Захарова прокоментувала історію з нотами МЗС щодо українських моряків

 • 18525 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова стверджує, що пропозиція РФ українській стороні стосувалося звільнення захоплених біля Керченської протоки моряків і кораблів, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Так, відповідаючи на питання про те, як технічно мало виглядати звільнення моряків, а також як РФ планувала передати кораблі українській стороні, Захарова відповіла: "Це була пропозиція задіяти наявні в російському законодавстві процедури, які детально прописані. Україна відмовилася не тільки від цього пропозиції, вона відмовилася навіть в принципі обговорювати це питання".

"Ось у чому парадокс, адже далі могли почати працювати і дипломати і правники, юристи. Вони могли і повинні були б знайти відповідні формулювання", - заявила Захарова в четвер в ефірі одного з російських телеканалів.

Нагадаємо, напередодні Президент України Володимир Зеленський зажадав публічних пояснень від Міністерства закордонних справ по ноті, направленій в Росію через їх відповіді на рішення Міжнародного трибуналу по морському праву за морякам.

У відповідь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що хто-то в Офісі Президента банально попалися на "дипломатичний розвод" РФ.

Українські Національні Новини

Політика