zakhid-maye-perekonatisya-scho-tsina-viyni-dlya-rosiyi-maksimalno-visoka-mzs-daniyi

Захід має переконатися, що ціна війни для росії "максимально висока" — МЗС Данії

 • 155112 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Захід має переконатися, що ціна війни в Україні для росії "максимально висока", заявив CNN у понеділок міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод, передає УНН.

Цитата

"Дуже важливо, щоб ми допомогли Україні захистити свою країну та зробити ціну для росії якомога вищою, у тому числі на полі бою, — сказав Кофод. — Це те, що ми робимо, і ми продовжуватимемо робити це".

"Припинення агресії Москви в Україні означає, що європейські країни мають запровадити додаткові санкції проти росії та направити більше військової допомоги Києву", — продовжив він.

Деталі

Далі Кофод продовжив: "Все на столі з данської сторони. Ми готові запровадити більшість санкцій, про які ми можемо домовитись. Звичайно, продовжувати пропонувати підтримку для політичної ізоляції росії з нашими партнерами, але також і з рештою світу — це справді те, що ми мали".

Доповнення

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен пообіцяла під час візиту до Києва у четвер направити Україні додаткову військову допомогу, збільшивши внесок на 87 мільйонів доларів до 144 мільйонів доларів.

Фредеріксен заявила у вівторок, що Данія збільшить видобуток природного газу в Північному морі "на обмежений період часу", щоб зменшити свою залежність від імпорту енергоносіїв із росії, додавши, що врешті-решт країна прагне поступово відмовитися від використання природного газу, щоб стати незалежною від російських поставок.

Українські Національні Новини

Новини Світу