zakhid-maye-zrozumiti-scho-peredacha-vazhkogo-ozbroyennya-tse-ne-razova-situatsiya-minoboroni

Захід має зрозуміти, що передача важкого озброєння - це не разова ситуація - Міноборони

 • 193415 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Західні союзники "мають зрозуміти", що надання важкого озброєння Україні "не є одноразовою допомогою", а має продовжуватися до "перемоги", заявила в неділю в ефірі національного телемарафону заступник міністра оборони України Ганна Маляр, передає УНН.

Цитата

"Зброя вже почала надходити, але її недостатньо, щоб дати дуже сильну відсіч російської армії, - заявила Маляр. - Нам завжди буде потрібна підтримка з огляду на те, що ми вже вступили в затяжну війну. Захід має зрозуміти, що це не разова допомога".

"Наші бійці справді підготовлені, наша армія справді підготовлена. Але цієї мотивації та підготовки недостатньо, щоби перемогти росію без зброї, - сказала вона. - Тому ми відкрито ставимо питання, що нам потрібна допомога західного світу, особливо у зброї. І насамперед йдеться про ППО та важке озброєння".

Деталі

Маляр повідомила, що ситуація в Сєвєродонецьку "гаряча" і постійно змінюється, тому важко дати оновлену інформацію про те, яка частина міста контролюється Україною.

"Ніхто не може сказати точно, тому що під час боїв якась частина міста зараз може бути під контролем російських військ, але через 30 хвилин ситуація може кардинально змінитись. Єдине, що ми можемо сказати точно, це те, що збройні сили чинять сильний опір. Інакше місто б впало".

Загроза Києву

"Київ постійно перебуває під загрозою, - вважає Маляр. - Треба розуміти, що війна перебуває у гарячій фазі, а Київ залишається головною метою російської федерації".

Маляр також розповіла про бійців зі всього світу, які записалися до Міжнародного легіону, який, за її словами, юридично входить до складу Збройних сил України.

"Інтернаціональний легіон зарекомендував себе в бою", у тому числі при звільненні Києва, і тепер міжнародні бійці "теж у найгарячіших точках".

Українські Національні Новини

Політика