zakhid-poperedzhaye-putin-mozhe-znovu-sprobuvati-zakhopiti-kiyiv

Захід попереджає: путін може знову спробувати захопити Київ

 • 319079 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Недавні стратегічні зміни в росії не обов'язково означають, що президент рф володимир путін відмовився від спроб захопити українську столицю Київ. Таку думку висловлюють американські і західні чиновники, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Так, за словами джерела у сфері безпеки, довгострокові цілі путіна неясні, проте представники США і Європи заявили CNN, що повторна спроба вторгнення в Київську область все ще можлива, незважаючи на стратегічний зсув росії і триваючі переговори з Україною.

"Для захисту будь-якої території, яку вона захоплює на сході, ми очікуємо, що росія потенційно може розширити свою проекцію і присутність ще глибше в Україну, за межі Луганської та Донецької областей", - заявив у понеділок журналістам радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

"Принаймні, такий їх намір і їх план", - додав він.

Крім того, США очікують, що росія продовжить наносити повітряні і ракетні удари по Україні, в тому числі по Києву, Одесі, Харкову і Львову, зазначив Салліван.

"Мета Росії, зрештою, - максимально послабити Україну", - сказав він.

Раніше

Як писав УНН, напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що найближчими тижнями НАТО очікує подальшого наступу росії на Сході та Півдні України, це вирішальний етап війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу