zakhist-mangera-virishiv-ne-prokhoditi-ekspertizu-na-poligrafi

Захист Мангера вирішив не проходити експертизу на поліграфі

 • 26917 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк, викликали для проходження сьогодні експертизи на поліграфі, проте тестування не відбулося за рішенням адвокатів та підзахисного. Про це журналісту УНН повідомили у прес-службі Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

"Факту тестування не було за рекомендацією адвокатів. Адвокати разом зі своїм підзахисним вирішили не проходити (тестування на поліграфі – ред.)", - зазначили у прес-службі.

За словами адвоката Мангера Олександра Шадріна, тестування не відбулося через процедурні перешкоди.

"Наскільки я знаю, не з’явився слідчий, експертиза не відбулася. Оскільки не з’явився слідчий, то виникли процедурні нюанси, тому що не допускали адвокатів. Напевно, виникли якісь процедурні перешкоди", - зазначив Шадрін.

У прес-службі КНІСЕ повідомили, що слідчий був присутній сьогодні.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва продовжив розгляд клопотання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві активістки Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру.

Як повідомляв УНН, Мангеру, якого відсторонили від посади голови Херсонської облради, вручено клопотання про зміну запобіжного заходу.

Крім того, суд знову вирішив одягнути на Мангера електронний браслет. 

Зазначимо, Мангер підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 15 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що 31 липня активістку Катерину Гандзюк у Херсоні облили сірчаною кислотою біля під’їзду власного будинку, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла.

4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП