zakhist-poterpilikh-vid-rozstriliv-na-maydani-zayaviv-vidvid-ekspertu

Захист потерпілих від розстрілів на Майдані заявив відвід експерту

 • 5398 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Сторона захисту потерпілих від розстрілу активістів на Майдані Незалежності у Києві у лютому 2014 року заявила відвід експерту Ігорю Самойленку, який брав участь у балістичній експертизі, за розголошення ним ЗМІ окремих фактів до оприлюднення результатів експертиз. Про це сьогодні на судовому засіданні повідомив головуючий колегії суддя Святошиського районного суду Києва Сергій Дячук, передає кореспондент УНН.

“До суду надійшла заява захисту про відвід експерта. Мотивуванням є те, що експерт Ігор Самойлов, який приймає участь у комплексній балістичній експертизі, висловив свої думки ще до оприлюднення результатів експертизи, що ставить під сумнів його неупередженість”, — сказав Дячук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив під домашній арешт двох підозрюваних у вбивствах на Майдані

Він зазначив, що інтерв'ю Самойлова було надруковано в одному із інтернет-видань.

Нагадаємо, 5 лютого керівник СБУ Василь Грицак доповів Президенту України Петру Порошенку, що під час розслідування матеріалів кримінальних проваджень, пов’язаних з подіями 2013-2014 років (Революції Гідності), Службою безпеки було вжито низку оперативно-розшукових заходів, в результаті яких було виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу щодо чотирьох екс-беркутівців за побиття автомайданівців направили до суду

Також експертиза виявила, що з табельних автоматів екс-“беркутівців” Олександра Зінченка та Павла Аброськіна було вбито трьох майданівців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП