zakhist-v-yanukovicha-vidreaguvav-na-situatsiyu-zi-zvernennyam-pro-vikoristannya-viysk-rf-v-ukrayini

Захист В.Януковича відреагував на ситуацію зі зверненням про використання військ РФ в Україні

 • 12504 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Пояснення з приводу наявності звернення про використання військ РФ на території України може дати виключно особисто екс-президент Віктор Янукович у своїх показах працівникам Генеральної прокуратури. Про це повідомили в офісі адвоката екс-президента Віталія Сердюка, передає УНН.

"Після публікації отриманої ГПУ відповіді на їхній запит від ГП РФ на сторінці Юрія Луценко, у мережі Інтернет з’явилося багато версій трактування змісту цього листа щодо наявності або відсутності звернення Віктора Януковича. Але, у цьому документі зазначено, що такі заяви не надходили до Адміністрації Президента РФ та Ради Федерації Федеральних Зборів РФ, та не розглядалися і не використовувалися ними. Отже, пояснення з приводу наявності самого звернення може дати виключно особисто Віктор Янукович у своїх показах працівникам Генеральної прокуратури, яка наполегливо ухиляється від їх отримання", - йдеться у повідомленні.

При цьому заяві вказано, що ГП РФ готова організувати допит В.Януковича на території Росії.

Як зазначається, захист В.Януковича "здивований відмовою прокурора ГПУ Руслана Кравченка від допиту Віктора Януковича на території Російської Федерації".

Нагадаємо, Ю.Луценко опублікував лист від генпрокуратури РФ. З його слів, у ньому вказано, що "ні Адміністрація Президента РФ, ні Совєт Федерації РФ не отримували ніякого листа Януковича про використання військ РФ на території України".

Українські Національні Новини

Суспільство