zakhist-v-yanukovicha-zvernuvsya-do-gpu-ta-sap-iz-zayavoyu-pro-porushennya-spravi-proti-yu-lutsenka

Захист В.Януковича звернувся до ГПУ та САП із заявою про порушення справи проти Ю.Луценка

 • 10366 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Адвокати Віталій Сердюк та Ігор Федоренко, які представляють інтереси Віктора Януковича, звернулися до Генеральної прокуратури України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Генерального прокурора України Юрія Луценка та прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка. Про це йдеться у повідомленні, розповсюдженому адвокатської компанією, яку представляють захисники, передає УНН.

Згідно з повідомленням, адвокати звернулися з заявою до ГПУ та САП про порушення кримінальної справи проти Ю.Луценка та Р.Кравченка за вчинення службового підроблення і порушення права на захист, здійснених за попередньою змовою групою осіб (ст.ст. 27, 366, 374 КК України).

На думку захисників, Ю.Луценко та Р.Кравченко надали до Печерського районного суду м. Києва завідомо неправдиві відомості, керуючись якими суд виніс незаконне рішення про затримання Віктора Януковича.

"Юрій Луценко та Руслан Кравченко для отримання незаконного дозволу на затримання Віктора Януковича вступили у злочинну змову і приховали від суду інформацію, яка мала істотне значення. Розуміючи, що адвокати у судовому засіданні спростують їхні доводи, вони вирішили проігнорувати вимоги закону та не повідомляти нас про розгляд цього питання у суд", - зазначив Віталій Сердюк.

Такими діями, переконані адвокати, "вчиненими для отримання політичної вигоди, завдано шкоду як особистим правам і свободам нашого клієнта, так і інтересам держави в цілому. Генеральна прокуратура формує незаконну практику притягнення громадян України до кримінальної відповідальності через механізм заочного засудження шляхом фальсифікації документів і грубого порушення процедур, передбачених кримінальним процесуальним законодавством".

Нагадаємо, 15 грудня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання ГПУ і надав дозвіл на затримання підозрюваного екс-президента Віктора Януковича з метою його приводу на судове засідання з розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Політика