zakhoplenim-moryakam-u-lefortovo-peredali-listi-vid-ridnikh

Захопленим морякам у "Лефортово" передали листи від рідних

 • 10587 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Громадські активісти у Москві відправили з пошти у російське СІЗО "Лефортово" відскановані і роздруковані листи полоненим українським морякам від їхніх близьких. Таке повідомила у Facebook фотожурналістка і громадська активістка Вікторія Івлєва, передає УНН.

“Отже, листи (у "Лефортово" - ред.) були відправлені: Юрію Без'язичному, Віктору Беспальченку, Богдану Головашу, Денису Гриценку, Володимиру Лісовому, Роману Мокряку, Богдану Небилиці, Андрію Оприску, Сергію Попову, Володимиру Терещенку, Сергію Цибизову і Андрію Шевченку, якому, здається, написали всі члени його сім'ї окремо. Листи у СІЗО "Матросская тишина" всі можуть відправити самі по системі ФСВП-лист. Коли листи дійдуть до адресатів, ми не знаємо, швидкість читання цензорами невираховувана”, - написала Івлєва.

Вона додала, що відправляти листи допомагали Юрій Шейн із Москви і Антонія Целіна з Одеси.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. У зв'язку з цим у 10 областях України введено було воєнний стан до 26 грудня.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві. Підконтрольний РФ суд Криму відмовив в апеляції всім 24 українським морякам.

Українські Національні Новини

Політика