zakhoplenim-ukrayinskim-moryakam-zavtra-peredadut-pershiy-paket-dopomogi-mzs

Захопленим українським морякам завтра передадуть перший пакет допомоги - МЗС

 • 6717 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У МЗС не стали розкривати деталі щодо стану здоров‘я українських моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки, але уточнили, що завтра хлопці отримають перший пакет допомоги від українських консулів. Про це заявив у середу міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"У нас немає остаточної інформації від російської сторони, коли це відбудеться", - сказав Клімкін, відповідаючи на питання про те, коли українських війсковополонених переведуть до Лефортово.

"Це залежить від стану здоров‘я, я не можу розголошувати (його - ред.). Ми звичайно знаємо, що з хлопцями. З ними розмовляли консули. Вони будуть зустрічатись найближчим часом, завтра буде передаватись перший пакет нашої допомоги - продукти і інше", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, на початку року президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з російським лідером Володимиром Путіним закликав дотримуватись режиму припинення вогню на Донбасі та звільнити захоплених українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини – військові моряки та співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика