zakhoplennya-agropidpriyemstva-na-kharkivschini-eks-kerivniku-skhidnogo-korpusu-povidomlyat-pro-pidozru

Захоплення агропідприємства на Харківщині: екс-керівнику "Східного корпусу" повідомлять про підозру

 • 8707 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Національна поліція України на сьогодні повідомила про підозру 22 особам за фактом намагання рейдерського захоплення агропідприємства у Харківській області. Також підозру вручать колишньому керівнику роти Національної поліції "Східний корпус" Олегу Ширяєву. Про це сьогодні повідомив на брифінгу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент УНН.

"Група людей, близько 100 чоловік, зі зброєю дозволили собі озброєний рейдерський напад, прикриваючись фальшивими документами. Близько 7 осіб постраждало, з них один поліцейський... Вчора ввечері були підняті підрозділи Національної поліції і Національної гвардії, в результаті чого близько 55 осіб було затримано, з них 22 сьогодні повідомлено про підозри", - розповів міністр.

За словами Авакова, затриманим інкримінується "хуліганство із застосуванням зброї". Санкція цієї статті передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі, уточнив він.

Також, наголосив міністр, сьогодні поліція затримає і повідомить про підозру одному з колишніх керівників роти Національної поліції "Східний корпус" Олегу Ширяєву.

Міністр також зазначив, що в цій акції брали участь частина осіб, які були в АТО.

"Хочу відмітити, що жоден шеврон у минулому, жодні заслуги не звільнять людей, які скоюють такого роду злочини. Наша позиція дуже жорстка, не залежно яка була історія людини. Ніякої альтернативної сили, яка буде регулювати законність, в тому числі законність у сфері господарських відносин, ми не допустимо і не терпітимо. В цьому державна сила, державна стійкість. В цьому передумова розвитку економіки", - наголосив він.

Нагадаємо, в селищі Занки Зміївського району на місцевому елеваторі сталася бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончику. У ній взяли участь кілька десятків людей. Слідчі розпочали досудове розслідування за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. У Всеукраїнській аграрній раді вважають інцидент захопленням корпоративних прав на фермерське господарство, за яким стоять рейдери з "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП