zakhoplennya-banku-u-gruziyi-grabizhnik-vidmovivsya-vidpustiti-zhinok

Захоплення банку у Грузії: грабіжник відмовився відпустити жінок, одній із заручниць стало погано

 • 248926 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. У Кутаїсі, де зранку було вчинено збройний напад на банк та захоплення заручників, близько години тому приземлилися два вертольоти. На одному з них до Кутаїсі прибув глава МВС Грузії Вахтанг Гомелаурі, передає УНН із посиланням на "Новости Грузия".

Деталі

12 заручників, серед них двоє співробітників банку, в одній із філій «Банку Грузії» вже шість годин утримує чоловік середніх років у камуфляжній формі. З грабіжником веде переговори начальник крайової поліції Темур Каландадзе.

Грабіжник відмовляється випустити чи обміняти жінок-заручниць. Один із заручників повідомив у соцмережі, що грабіжник обіцяє випустити всіх без ризику для життя, якщо його умови будуть виконані.

Він вимагає, щоб йому привезли 2 мільйони доларів, мікроавтобус типу «Спринтер», вертоліт, «вудку» (можливо, це рація) та російський прапор.

Заручники вважають, що грабіжник телефоном веде переговори з поліцією. При цьому він стає агресивним, коли поліцейські наближаються до будівлі банку, де вони знаходяться.

«Яких ще жінок вам випустити, можливо, і мені вийти, пританцьовуючи? Забирайтеся звідси, а то стрілятиму», - сказав він у розмові по телефону.

Чоловік у камуфляжній формі каже, що «йому нема чого втрачати», тому що він не збирається проводити у в'язниці 20-25 років.

Одна із жінок-заручниць відчула себе погано – інші заручники повідомили у прямому ефірі в соцмережах, що у жінки слабке серце. Ліки для жінки передали до будівлі через вікно, після чого грабіжник зажадав його закрити. Судячи з фото, жінка лежить на лавці.

Декілька жінок-заручниць у зверненнях до уряду з банку вимагають, щоб грабіжнику якнайшвидше виплатили гроші та звільнили їх. «Гроші вже в дорозі, потерпіть трохи», відповідає їм по рації один із поліцейських, який знаходиться біля банку.

У кадрах з місця подій також видно, що в одного з чоловіків-заручників пов'язані руки і грабіжник не дає можливість вільно пересуватися.

Сам грабіжник вимагає, щоб поліцейські відійшли від будівлі банку, називає їх «зайцями» і погрожує, що по них стрілятиме у разі наближення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП