zakhvoryuvanist-covid-19-v-avstraliyi-dosyagla-rekordnogo-rivnya-milyoni-lyudey-pid-lokdaunom

Захворюваність на COVID-19 в Австралії досягла рекордного рівня: мільйони людей під локдауном

 • 19323 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Австралія в суботу повідомила про рекордну добову кількість нових випадків коронавірусу за рік, при цьому варіант "Дельта" продовжує поширюватися через найбільш густонаселені штати країни - Новий Південний Уельс, Вікторію та Квінсленд. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Близько 15 мільйонів людей у ​​трьох штатах, або 60% населення Австралії, перебувають під суворим локдауном, у країні також зареєстровано п'ять нових смертей від коронавірусу, що є одним з найвищих показників у цьому році.

У Новому Південному Уельсі зареєстровано 319 нових випадків зараження COVID-19, що є максимальним показником з початку пандемії.

За даними влади штату, у лікарнях Нового Південного Уельсу - 345 осіб, 56 з яких -  у відділенні інтенсивної терапії та 23 - на апаратах штучної вентиляції легенів.

У сусідньому штаті Вікторія у цьому році спостерігався найвищий щоденний стрибок захворюваності - 29 нових випадків зараження. У штаті досі діє семиденний карантин, введений раніше цього тижня.

Прем'єр-міністр штату Вікторія Ден Ендрюс закликала людей дотримуватися правил охорони громадського здоров'я, які дозволяють жителям залишати свої будинки лише для основної роботи, покупок, догляду, вакцинації або двогодинних прогулянок на свіжому повітрі.

Тим часом, у Квінсленді зареєстровано 13 нових випадків захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сіднеї поліція оточувала центр міста, щоб запобігти мітингу через сплеск випадків COVID-19

Доповнення

Австралія, де зареєстровано трохи більше ніж 36 тисяч випадків COVID-19 і 937 смертей, уникнула великої кількості випадків захворювання, у порівнянні з іншими розвиненими країнами, але показники вакцинації є одними з найнижчих: лише 20% людей у ​​віці старше 16 років повністю вакциновані.

Українські Національні Новини

Новини Світу