zaklav-vibukhivku-bilya-gospitalyu-ta-zaliznichnoyi-stantsiyi-kolishniy-viyskoviy-zsu-planuvav-nizku-teraktiv

Заклав вибухівку біля госпіталю та залізничної станції: колишній військовий ЗСУ планував низку терактів

 • 21095 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Колишній військовий ЗСУ планував низку терактів на Донбасі. Як повідомили в Офісі Генпрокурора, чоловіка затримано, а вибухівку вилучено, передає УНН.

За інформацією пресслужби, 20 червня 2020 року попереджено вчинення ряду терористичних актів та затримано колишнього військовослужбовця.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній військовослужбовець Збройних Сил України, який протягом 2018-2019 років проходив службу в районі ООС у Донецькій області, мав на меті перейти лінію розмежування та влаштуватися на службу до окупаційної адміністрації РФ в Луганській області, зазначили в Офісі Генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині попередили ймовірний теракт

"Громадянин планував вчинити підрив декількох об’єктів військової інфраструктури та транспортного сполучення. З цією метою він встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю у м. Сєвєродонецьку, в якому перебуває близько 170 осіб з числа хворих військовослужбовців та медичного персоналу. Також він заклав вибухівку на залізничній станції у м. Рубіжне на ділянці колії, де зазвичай проводиться розвантаження військової техніки", - йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби, ексвійськовослужбовця викрито та затримано, а вибухівку відшукано та вилучено. Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП