zakliki-kandidativ-v-prezidenti-pro-rozriv-z-mvf-grayut-na-ruku-kremlyu-eksperti

Заклики кандидатів у президенти про розрив з МВФ грають на руку Кремлю - експерти

 • 9393 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Розрив відносин з Міжнародним валютним фондом загрожує Україні дефолтом і штовхне державу назад у фінансову залежність від Кремля, а відповідні заклики окремих політиків свідчать про їхню некомпетентність, або ж є свідомим підіграванням агресору. Таку думку висловили відомі українські аналітики та економічні експерти, передає УНН.

Доктор економічних наук, професор Ігор Бураковський називає співпрацю з МВФ пріоритетною для України і вважає, що політики, які закликають розірвати відносини з даною структурою, зокрема Юрій Бойко, Віктор Медведчук і Анатолій Гриценко, керуються власними, а не державними інтересами.

"Співпраця з МВФ є критично важливою для України з двох причин. По-перше, ми отримуємо гроші в обмін на реформи, і я не уявляю, як би ми самі проводили ці зміни без їх тиску, а по-друге, на МВФ також орієнтуються інші партнери і ця співпраця відкриває нам доступ до грошей ЄС та інших міжнародних структур. Бойку і Медведчуку потрібно ставити питання, адже ті, хто виступає проти співпраці з МВФ хочуть мінімальної прозорості в своїх діях і переслідують власні інтереси. А чим керуються демократичні кандидати (Анатолій Гриценко - ред.) закликаючи розірвати відносини з МВФ, мені важко пояснити, це просто несерйозно", - заявив Бураковський.

Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета вважає, що заклики розірвати стосунки з МВФ грають на руку Російської Федерації, адже подібний крок, приведе Україну до дефолту і штовхне державу назад в фінансову залежність від Кремля.

"Розірвати відносини з МВФ і потім просити гроші у Путіна? Я не знаю, чим керуються Гриценко, Бойко, Медведчук чи будь-які інші кандидати роблячи такі заяви. Розрив відносин з МВФ - це дефолт, або назад в фінансову кабалу до Кремля, - такий крок закриє для нас фінансові ринки на десятиліття. Очевидно, кому це вигідно, але це ніяк не вигідно державі Україна", - заявив Павло Шеремета.

У свою чергу, директор "Центру розвитку Дніпра", економіст Володимир Панченко вважає, що заяви кандидата в президенти Анатолія Гриценка про необхідність зупинити взаємини з МВФ свідчать про некомпетентність його радників.

"У контексті торговельної війни США з Китаєм і паралельним переносом американських підприємств з Азії в Європу, Україна навпаки повинна поглиблювати партнерство з міжнародними структурами, адже ЄС дуже чутливий до проблем індустріалізації та знищення реального сектора. Гриценко "чув дзвін та не знає, де він", це неактуальні популістські кліше, які свідчать про некомпетентність його радників. До непростої політичної ситуації, ми можемо отримати ще й дефолт", - розповів Панченко.

Екс-міністр економіки України Володимир Лановий також називає подібні заяви Анатолія Гриценка некомпетентним популізмом з метою залучення уваги своєї потенційної аудиторії.

"Гриценко абсолютно не володіє ситуацією і використовує загальне невдоволення серед населення для залучення уваги. Подібні заяви свідчать про некомпетентність і вказують на відсутність розуміння реальної ситуації в країні", - заявив Лановий.

Також, відомий економічний експерт Борис Кушнірук вважає, що Росія сьогодні вже використовує окремих некомпетентних політиків для реалізації сценарію зі знищення української державності.

"Це (заклик Гриценко про розрив відносин з МВФ - ред.) некомпетентність, яка народжує ще більшу некомпетентність. Такі заяви грають на руку агресору і Кремль буде використовувати окремих політиків для реалізації сценарію зі знищення української державності", - зазначив Борис Кушнірук.

Нагадаємо, напередодні лідер партії "Громадянська позиція", кандидат в президенти України Анатолій Гриценко заявив, що має намір припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом у разі його обрання президентом України.

Українські Національні Новини

Політика