zakon-pro-oligarkhiv-mozhut-rozglyanuti-na-nastupnomu-pozachergovomu-zasidanni-radi-ale-nardepi-ne-vnesli-sche-zhodnikh-pravok-venislavskii

Закон про олігархів можуть розглянути на наступному позачерговому засіданні Ради, але нардепи не внесли ще жодних правок - Веніславський

 • 22541 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Законопроект Президента Володимира Зеленського про деолігархізацію мають розглянути на наступному позачерговому засіданні Верховної Ради, яке може відбутися вже цього місяця. Водночас, народні депутати ще не внесли жодної поправки до законопроекту. Про це журналісту УНН повідомив депутат від "Слуги народу" та представник Президента у Конституційному Суді Федір Веніславський.

Цитата:

“На даний момент народні депутати не вносили правки до президентського законопроекту про олігархів”, - заявив Веніславський.

Деталі

Депутат зазначив, що очолюватиме робочу групу з доопрацювання законопроекту про деолігархізацію та представлятиме його від комітету. Так, він наголосив, що до 7-8 липня триває процедура подання альтернативних правок до другого читання, процедуру щодо чого скоротили вдвічі. За його словами, процес опрацювання займатиме щонайменше 2 тижні. Залежно від кількості правок, законопроект можуть розглянути на наступному позачерговому засіданні.

За словами Веніславського, парламент розглядає “декілька пропозицій” щодо дати проведення наступного позачергового засідання Верховної Ради. Він зазначив, що така сесія можлива у липні та у серпні.

Цитата:

“Можливо, на наступному позачерговому засіданні ми зможемо розглянути правки до законопроекту, але все залежить від кількості правок... Щодо дати позачергового, є різні пропозиції, поки що немає чіткого визначення, те, що воно буде - це точно, але поки що, коли саме - не знаю. Я думаю, що воно буде і у серпні, і у липні”, - додав депутат.

Додамо

1 липня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект Президента України Володимира Зеленського №5559 про деолігархізацію. “За” проголосували 275 народних депутати.

Згідно з основними нормами закону, олігархом вважається фізична особа, яка має значну економічну або політичну вагу в суспільному житті та водночас відповідає щонайменше трьом з таких ознак:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на засоби масової інформації;
  • якщо особа бенефіціар, або контролює бізнес, який займає монопольне становище на загальнодержавному товарному ринку відповідно до Закону України “Про захист економічної конкуренції” мінімум протягом одного року;
  • якщо загальна вартість активів перевищує 2,19 млрд грн або близько 80 млн доларів.
  • Рішення Ради національної безпеки і оборони України про визнання особи олігархом буде підставою для включення її до Реєстру. Виключення з Реєстру також ухвалюється РНБО. Реєстр буде публічним. Формування та ведення Реєстру забезпечується Апаратом РНБО.

    У коментарі УНН Федір Веніславський зазначав, що низка додаткових законопроектів про олігархів буде направлена на унеможливлення деструктивного впливу олігархів на ухвалення державних рішень.

    Заступниця голови фракції “Слуга народу” у парламенті Євгенія Кравчук заявила, що окрім законопроекту про деолігархізацію буде ще запропоновано щонайменше 7 додаткових законопроектів через те, що в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів.

    Українські Національні Новини

    Політика

      Популярні

      Новини по темі

      Кількість щеплень від COVID-19 в Україні довели до 3 мільйонів

       • 15507 переглядiв

      На Камчатці зник пасажирський літак Ан-26

       • 52058 переглядiв

      Дощі та до 30° тепла: прогноз погоди на сьогодні

       • 15511 переглядiв

      В Україні 2,238 млн випадків COVID-19, за добу - 541

       • 26311 переглядiв

      Люди плавають на матрацах: у Білорусі затопило місто

       • 47770 переглядiв

      Сьогодні визначиться перший фіналіст Євро-2020

       • 16719 переглядiв

      Сьогодні КСУ розгляне закон про мову

       • 24532 переглядiв