zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud-rozrobleniy-vidpovidno-do-rekomendatsiy-venetsiyskoyi-komisiyi-ap

Законопроект про Антикорупційний суд розроблений відповідно до рекомендацій Венеційської комісії - АП

 • 11200 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. В Адміністрації Президента України запевнили, що законопроект про Антикорупційний суд розроблений відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, а також відповідає нормам Конституції України. Про це УНН повідомили в АП.

"Законопроект про Антикорупційний суд розроблений у відповідностідо Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії", - повідомили в АП.

Крім того, в Адміністрації відзначили, що сьогодні проект закону перебуває у Верховній Раді, тому всі дискусії щодо тих чи інших норм мають відбуватися в рамках правового поля в українському парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вже зареєстровано чотири законопроекти про Антикорупційний суд

"Президент Петро Порошенко неодноразово підкреслював, що керівництво держави має політичну волю для створення незалежного Антикорупційного суду", - повдіомили в АП.

У той же час, джерело підтвердило УНН, що у листі від імені голови місії МВФ до України Рона ван Родена було зазначено, що "ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко хоче бачити у порядку денному ВР законопроект про Антикорупційний суд

Співрозмовник додав, що лист спрямований на адресу голови адміністрації президента України Ігоря Райніна, але його копії надіслані також Прем’єру, спікеру, кільком міністрам, представникам уряду, а також іншим посадовцям.

"У листі голови місії МВФ до України, представник фонду категорично виключає можливість того, що МВФ погодиться із ухваленням президентського законопроекту про Антикорупційний суд", - повідомило джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій зазначив, що Рада на тижні навряд чи розглядатиме закон про Антикорупційний суд

Раніше ЗМІ повідомили, що МВФ у листі до української влади наголосив, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами.

Українські Національні Новини

Політика