zakonoproekt-pro-lend-liz-dlya-ukrayini-vnesli-do-palati-predstavnikiv-ssha-zmi

Законопроект про ленд-ліз для України внесли до Палати представників США - ЗМІ

 • 152192 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Законопроект про ленд-ліз для України внесли до Палати представників США, його можуть розглянути цього тижня, повідомив у Twitter журналіст видання "Голос Америки" Остап Яриш, пише УНН.

Цитата

"Комітет з правил Палати представників погодив і виніс законопроект про ленд-ліз для України на голосування Палати представників. Як повідомили Голосу Америки конгресмени, голосування за законопроект може відбутись цього тижня", - написав Яриш.

Згодом він уточнив, що "Палата представників планує голосувати за законопроект про ленд-ліз для України у четвер, 28 квітня". "Ще нема точної години голосування, але очікується, що воно відбудеться до 22:00 за Києвом", - додав він.

У разі, якщо Палата представників схвалить документ, який раніше вже ухвалив Сенат, він буде переданий на підпис президенту США Джо Байдену.

Раніше

6 квітня Сенат США одноголосно ухвалив важливий закон, щоб відродити програму часів Другої світової війни, відому як ленд-ліз, яка дозволить президенту США Джо Байдену швидше відправляти зброю та робити інші поставки Україні в умовах вторгнення росії.

Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні від 2022 року, як повідомлялося, прискорить передачу критично важливого військового обладнання та інших важливих поставок в Україну, скоротивши бюрократичну тяганину. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, що передбачають, що країни-отримувачі виплатять борг США пізніше.

Українські Національні Новини

Політика