zakonoproiekt-pro-dopomohu-ukraini-vid-ssha-vynesut-na-holosuvannia-v-subotu-vvecheri-dzhonson

Законопроєкт про допомогу Україні від США винесуть на голосування в суботу ввечері - Джонсон

 • 23467 переглядiв

Спікер Палати представників Майк Джонсон оголосив, що Конгрес США проголосує за законопроєкт про допомогу Україні та іншим союзникам у суботу ввечері.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що законопроект про допомогу Україні від США винесуть на голосування в суботу ввечері. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Спікер Майк Джонсон оголосив у середу, що він дотримується свого плану винести на обговорення низку законопроєктів про іноземну допомогу, включно з фінансуванням України, після того, як зіткнувся зі значним тиском з боку прихильників жорсткої лінії.

"У записці для членів Джонсон повідомив, що вони проголосують у суботу ввечері", - ідеться в повідомленні.

17.04.2024, 14:02 • [views_0]

Кореспондентка Білого дому Жакі Генріх процитувала Джонсона, про те, що голосування щодо законопроєктів, які містять допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню відбудеться 20 квітня.

"Після значної кількості відгуків та обговорень членів Комітету з правил Палата представників незабаром сьогодні опублікує текст трьох законопроєктів, які фінансуватимуть інтереси національної безпеки Америки та її союзників в Ізраїлі, Індо-Тихоокеанському регіоні й Україні, включно зі структурою кредитів для допомоги та вдосконаленою стратегією і підзвітністю, їх винесуть на обговорення згідно зі структурованим правилом, що дасть змогу внести поправки, разом із четвертим законопроєктом, що містить Закон про національну безпеку Америки, а також Закон про захист прав людини і основоположних інтересів", - зазначив він.

Доповнення

Днями спікер Конгресу США Майк Джонсон оприлюднив свій план підтримки союзників, презентувавши чотири окремі законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим пріоритетам національної безпеки.

Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої конференції Палати представників Республіканської партії після кількох місяців відкладання будь-яких рішень щодо цієї політично гострої теми.

Нагадаємо

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що цього року на голосування винесуть допомогу Ізраїлю після нападу Ірану і гроші для України можуть бути частиною цього пакету.

Анна Мурашко

Війна