zakrittya-bariv-matime-dovgostrokoviy-vpliv-na-alkogolnu-promislovist

Закриття барів матиме довгостроковий вплив на алкогольну промисловість

 • 9714 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Закриття ресторанів і барів, пов'язане з епідемією COVID-19, надасть довгостроковий вплив на алкогольну промисловість. Про це свідчать результати дослідження компанії "IWSR", передає УНН з посиланням на thedrinksbusiness.com.

Так, за словами виконавчого директора "IWSR" Марка Міка, виробників алкогольних напоїв по всьому світу очікує дворазове зниження продажів.

"Глобальна пандемія - це найгірша криза, з якою коли-небудь стикався сектор. Продажі пива та ігристих вин повернуться до норми не раніше ніж через чотири роки, у той час як деякі категорії спиртного можуть ніколи не відновити колишній стан справ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна контролює 1,5% світового експорту горілки

Навіть спад після фінансової кризи 2008 року був менш серйозним, ніж те, що галузь переживає зараз, каже Мік.

"Багато в чому 2019 рік був, мабуть, останнім "нормальним" роком для індустрії алкогольних напоїв", - додав він.

Наслідки пандемії вже негативно позначилися на виноробній галузі. Зокрема, в США споживання вина впало на 0,9%. Це - вперше з 2019 року. Сьогодні на вино припадає близько 11% всіх алкогольних напоїв, що продаються в США. Виняток - ігристі вина: їх продажі показали зростання на 1,4% за обсягами продажів напою і на 3,6% у вартісному вираженні. Але, за прогнозами, до 2024 року продажу ігристих вин, найімовірніше, скоротяться.

Відзначимо, що в businesswire, навпаки прогнозують зростання ринку ігристих вин, незважаючи на всі труднощі і пандемію.

Нагадаємо, в Україні презентували нову серію винних газованих напоїв, до складу якої увійшли Sangria, Fragolino і Spritz. Презентував новинку відомий вітчизняний бренд Koktebel.

Українські Національні Новини

Економіка