zakrittya-kordoniv-z-bilorussyu-ne-vplinulo-na-zmenshennya-pasazhiropotoku-derzhprikordonsluzhba

Закриття кордонів з Білоруссю не вплинуло на зменшення пасажиропотоку - Держприкордонслужба

 • 21784 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Тимчасове призупинення перетину державного кордону на в’їзд у Білорусь ніяк не вплинуло на зменшення пасажиропотоку. Протягом останнього часу, враховуючи вчорашній день, кордон з Білоруссю перетнуло до 4 тисяч осіб. Про це журналісту УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко.

Цитата

“Ми не фіксуємо на даний момент зменшення пасажиропотоку на цій ділянці кордону. Фактично, в середньому кордон з Білоруссю як перетинали, так і протягом вчорашнього дня перетнуло в середньому від 3,5 до 4 тисяч осіб”, - зазначили у ДПСУ.

Деталі

Як зазначив прессекретар ДПСУ, тимчасове призупинення перетину кордону на в’їзд у Білорусь залишається чинним у зв’язку з карантином у країні. Йдеться про обмеження, які почали ще діяти минулого року, додає Демченко. Водночас, у ДПСУ не фіксують повного перекриття кордону, а пасажиропотік залишається на тому ж самому рівні, що був і до цього.

Нагадаємо

28 липня у ДПСУ підтвердили про тимчасове призупинення перетину державного кордону на в’їзд у Білорусь.

Зокрема, обмеження не поширюється на: іноземців, які прямують за дипломатичними та службовими паспортами, за перепусткою (проїзними документами) ООН або проїзними документами ЄС, а також членів їхніх сімей, які прямують з ними. УНН також повідомляли, що на кордонах Білорусі з Україною немає зростання потоку мігрантів, про яких заявляли у Євросоюзі. 

Зазначимо також, що 2 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив повністю закрити кордон Білорусі з Україною, намагаючись перекрити, як він називає, “приплив зброї”.

Українські Національні Новини

Суспільство