zakrittya-kyiv-post-odesit-kivan-sprovokuvav-svitoviy-skandal-yakiy-komentuyut-posolstva-ta-yevrodeputati

Закриття Kyiv Post: одесит Ківан спровокував світовий скандал, який коментують посольства та євродепутати

 • 19770 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що зупинив роботу редакції, оскільки планує змінити формат медіа. У колективі видання пояснили, що таким чином він знищив незалежність медіа, на що відреагувало посольство США в Україні та європейські депутати, передає УНН.

Цитата:

“Вчора був сумний день для українських ЗМІ. Протягом 26 років Kyiv Post був одним з найважливіших незалежних медіаголосів України будь-якою мовою і невтомним провідником журналістських стандартів. Ця роль залишається важливою, і ми сподіваємося, що знайдуть спосіб, який дозволить виданню продовжувати виконувати цю роль і в майбутньому", — йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

Депутат Європарламенту Віола фон Крамон назвала закриття Kyiv Post катастрофою, англомовна газета була надійним джерелом для людей в Україні та за її межами.

"Закриття Kyiv Post і купа звільнень після 25 років роботи - це катастрофа. ЄС буде уважно спостерігати за кроками Аднана Ківана, щоб газета відновила неупереджену роботу", - резюмувала вона.

Закриття Kyiv Post був змушений коментувати навіть Офіс Президента України, оскільки їх вважали теж винними в діях Ківана.

До слова

Одеський бізнесмен сирійського походження Аднан Ківан купив Kyiv Post у Мохаммада Захура в 2018 році.

Ківан і його компанія Kadorr Group — один з найбільших забудовників Одеси, який, за словами мера міста Геннадія Труханова, будує"жахливі будинки".

Ківан пропонував 1 млн доларів хабара обласному прокурору, з його слів, за те, щоб той виписав підозру Труханову. Прокурор відмовився, однак підозру Труханову оголосило НАБУ, заступником директора якого є Гізо Углава - земляк і товариш Міхеіла Саакашвілі, якого спонсорував Ківан.

Сам же Kadorr Group не відрізняється зразковою репутацією — будівництва Ківана часто називають незаконними і скандальними. Наприклад, нещодавно Державіаслужба вимагала від Kadorr Group знести незаконне будівництво за адресою: м. Одеса, вул. Літературна, 8, яке вважається небезпечним для авіасполучення. Там зараз розташований ЖК "35 Перлина".

Українські Національні Новини

Політика