zalishili-bilorus-bez-nadezhdi-dbr-konfiskuvalo-sudno-yake-vikonuvalo-operatsiyi-dlya-rf

Залишили білорусь без "Надежди": ДБР конфіскувало судно, яке виконувало операції для рф

 • 142676 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Державне бюро розслідувань ініціювало націоналізацію білоруського судна "Надежда", що виконувало операції для країни-агресора у водах України. Про це інформує пресслужба ДБР, пише УНН.

Деталі

Як повідомили, слідчі територіального управління ДБР у Миколаєві спільно із співробітниками 17 прикордонного загону Держприкордонслужби та морської охорони Держприкордонслужби виявили білоруське судно "Надежда" та суховантажну баржу в акваторії Ізмаїльського порту на Одещині.

Кораблі були задіяні у логістичних операціях рф на річці Дунай, інформують у ДБР.

Також зазначили, що під час перевірки суден в акваторії Чорноморська, ДБР спільно з працівниками регіонального управлінням морської охорони Держприкордонслужби та відділу Одеського прикордонного загону виявили судно російської федерації. Власники намагались заховати під час війни нафтоналивний танкер "Волгонефть-268" на Іллічовському судноремонтному заводі, змінивши "прописку" корабля на Замбію.

Також  для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України вартість суден була суттєво занижена, що могло призвести до значних збитків.

"Працівники ДБР передали на зберігання судна до адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації. Відтепер вони працюватимуть в інтересах держави, за для розбудови та економічного розвитку України", - повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо

1 квітня Верховна Рада схвалила закон №7169 про націоналізацію майна росіян та українських колаборантів.

У законі йдеться, що все націоналізоване майно не просто спрямують на користь України, а в рахунок майбутньої репарації на користь нашої країни, яка зазнала агресії з боку росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У росії зростає дефіцит дороговартісних ліків

     • 161219 переглядiв

    У Києві знесуть скульптуру під Аркою дружби народів

     • 140395 переглядiв