zaluchiv-medikiv-ta-rozmischuvav-reklamu-u-zakritikh-grupakh-pidpriyemets-nalagodiv-skhemu-prodazhu-falshivikh-covid-sertifikativ

Залучив медиків та розміщував рекламу у закритих групах: підприємець налагодив схему продажу фальшивих Covid-сертифікатів

 • 13976 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. На Вінниччині місцевий підприємець залучив медиків і налагодив схему продажу фальшивих Covid-сертифікатів. Про це повідомили в пресслужбі МВС, передає УНН.

Деталі

За попередньою інформацією, вінницький підприємець розмістив рекламу своїх послуг у закритих групах месенджерів. У злочинній діяльності йому сприяли медичні працівники, до яких він відправляв клієнтів.

За 250 євро зловмисники вносили недостовірні відомості про щеплення до електронної системи охорони здоров’я. Невакциновані громадяни отримували сертифікати, які відображалися у застосунку “Дія”.

“За такий злочин фігурантам загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

На Харківщині затримали групу зловмисників, яка продавала фальшовані сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 та результати ПЛР-тестів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що станом на 22 жовтня відкрито вже 800 кримінальних проваджень щодо підробки COVID-сертифікатів. Міністр також звернувся до українців, закликавши не використовувати підробки та повідомляти про правопорушення до кіберполіції або ж за номером 102.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МХП став лідером виробництва соєвої олії

     • 12630 переглядiв

    В Україні змінили вимоги до дизельного пального

     • 18567 переглядiв