zaluzhniy-obgovoriv-z-generalom-milli-neobkhidnist-pidvischennya-vognevikh-spromozhnostey-zsu

Залужний обговорив з генералом Міллі необхідність підвищення вогневих спроможностей ЗСУ

 • 133888 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Головнокомандувач Збройних Сил України провів телефонну розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Сторони обговорили ситуацію на фронті, а також питання підвищення вогневих спроможностей ЗСУ, передає УНН.

Цитата

“Щодо ситуації на фронті. Вона складна, але контрольована. Противник має перевагу в артилерії, тому питання підвищення вогневих спроможностей Збройних Сил України залишається актуальним. Так само важливим є питання створення системи інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони”, – написав він у своєму Телеграм.

Деталі

Залужний також додав, що предметно обговорив з генералом Міллі результати вчорашньої зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

“Я щиро вдячний країнам-партнерам за послідовну підтримку нашої держави і військову допомогу, завдяки якій ми успішно протистоїмо російській агресії, а генералові Міллі - за лідерство у цій надважливій справі. Генерал Міллі переказав вітання всім українським військовим із прийдешнім Днем захисників і захисниць України”, – додав Головнокомандувач ЗСУ.

Доповнення

Голова об'єднаного комітету начальників генеральних штабів США Марк Міллі заявив, що Сполучені Штати розглядають варіант створення в Україні інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Він зазначив, що у цій системі поєднуватиметься кошти малої, середньої та великої дальності. Комбінація всіх цих засобів дозволить закрити повітряний простір російським літальним апаратам.

Міністр оборони США Ллойд Остін додав, що Америка надасть ті системи, які у неї на озброєнні "настільки швидко, наскільки це фізично можливо".

Українські Національні Новини

Політика