zaluzhniy-obgovoriv-z-komanduvachem-sil-nato-v-yevropi-kavoli-postachannya-viyskovoyi-dopomogi-ta-bachennya-peremogi

Залужний обговорив з командувачем сил НАТО в Європі Каволі постачання військової допомоги та бачення Перемоги

 • 535569 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний напередодні засідання “Рамштайну-9” обговорив з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі питання постачання міжнародної військової допомоги Україні, передає УНН.

Цитата

«Напередодні засідання контактної групи з питань оборони у форматі “Рамштайн” провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Обговорили питання постачання міжнародної військової допомоги Україні та підготовки наших підрозділів на території країн-партнерів», - написав Залужний у Telegram.

Залужний також поділився оцінками оперативної обстановки на фронті російсько-української війни і планами стосовно подальших дій.

«Вдячний генералові Каволі за глибоке розуміння ситуації і значні зусилля з наближення нашої Перемоги, баченням якої я поділився сьогодні з моїм співрозмовником. Перемога України означатиме не тільки звільнення її територій, але й створення таких умов і таких Збройних Сил, які не дадуть росіянам змоги будь-коли у майбутньому напасти на нашу державу», - зазначив Залужний.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що завтра, 14 лютого, під час чергового "Рамштайну" та засідання міністрів оборони Альянсу, на яких буде присутній міністр оборони Олексій Резніков, будуть обговорюватися нагальні потреби України на полі бою. Він заявив, що росія готує нові наступальні дії в країні, тому військову допомогу потрібно надати якнайшвидше.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сійярто в білорусі пояснив, без чого "миру" в Україні не буде

     • 6557445 переглядiв