zamist-trampa-v-davos-vid-ssha-poyide-mnuchin

Замість Трампа в Давос від США поїде Мнучін

 • 12628 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Стало відомо, хто очолить делегацію США на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) в Давосі. Про це повідомило в четвер агентство ділових новин Bloomberg, передає УНН.

"Делегацію очолить міністр фінансів США Стівен Мнучін", - йдеться у повідомленні видання.

Раніше в четвер президент США написав у своєму Twitter, що скасовує свій візит на ВЕФ через ситуацію на американо-мексиканському кордоні, яка не дозволяє Білому дому і Конгресу відновити частково припинену роботу уряду США.

Як раніше повідомляв Білий дім, американський лідер планував їхати в Давос 21 січня. Його повернення в Вашингтон намічалося на 22 січня.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і відвернути “шатдаун”. Тому з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їх співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок.

“Шатдаун” скасовує всі відпустки і лікарняні для особливо важливих співробітників. Отже близько 420 тис. чиновників були змушені повернутися до роботи без зарплати.

Чиновники федеральної системи США подали в суд на уряд, який не платить їм зарплату за “шатдаун”.

Українські Національні Новини

Політика