zamist-vakarchuka-tsvk-zareyestruvala-novogo-nardepa

Замість Вакарчука: ЦВК зареєструвала нового нардепа

 • 15184 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Центральна виборча комісія зареєструвала Андрія Шараськіна народним депутатом від політпартії "Голос". Про це 10 жовтня повідомили у пресцентрі Центрвиборчкому, передає УНН. У ВРУ він займе крісло колишнього парламентаря Святослава Вакарчука.

Так, спочатку ЦВК замість Вакарчука визнала обрану народним депутатом України Свідерську А.В. такою, яка не набула депутатського мандата.

У Центвиборчкомі пояснили, що Свідерській було продовжено до 8 жовтня строк для подання документів, необхідних для реєстрації її народним депутатом України. "Проте до зазначеної дати включно Свідерською А.В. не подано до Комісії відповідних документів", - йдеться у повідомленні.

"Відтак, відповідно до закону ЦВК визнала обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку Політичної Партії “ГОЛОС” в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Ним став Андрій Шараськін", - повідомили у пресцентрі ЦВК.

Довідково у Комісії повідомили, що Шараськін Андрій Андрійович, народився 20 вересня 1977 року. Є громадянином України, і протягом останніх п’яти років проживає на території України. Освіта вища, він, зокрема, є керівником ПП “Театральна компанія Андрія Шараскіна”, член Політичної Партії “ГОЛОС”, проживає в місті Тернополі, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 20.

Нагадаємо, 26 червня, на позачерговому з’їзді партії “Голос” делегати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.

Як раніше повідомляв УННВакарчук подав заяву на вихід із фракції “Голос”. Адже Верховна Рада України не дала згоду на те, аби Святослав Вакарчук від “Голосу” склав повноваження народного депутата.

Українські Національні Новини

Політика