zamitayuchi-slidi-kompaniyi-tarpana-shishovskoyi-zminyuyut-kerivnikiv-na-inozemtsiv

Замітаючи сліди: компанії Тарпана-Шишовської змінюють керівників на іноземців

 • 19814 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Компанія Руслана Тарпана “Ремерцентр”, що була підрядником проваленого проекту “Глибоководний випуск”, у вересні минулого року змінила керівника. Ним став громадянин на ім’я Бадаві Алі, повідомляє УНН з посиланням на Опендатабот.

А наприкінці грудня минулого року цей же громадянин став керівником ще однієї компанії - “Окс Кепітал”, яка належить колишній дружині Тарпана Оксані Шишовській.

Тарпан & Шишовська

І хоча подружжя вже офіційно не перебуває в шлюбі (відтоді як Тарпана оголосили у розшук за підозрою у привласненні та розтраті держкоштів - ред.), юристи не виключають фіктивність їх розлучення.

Тим паче, що Шишовська відмовилися від аліментів на дітей та будь-яких інших майнових претензій до чоловіка, а також продовжує керувати низкою задіяних у бізнесах Тарпана компаній.

Окрім того, банківські рахунки Шишовської у Князівстві Монако, за даними слідства, використовувалися для фінансових операцій Тарпана. Про це вона свідчила на допитах французьких правоохоронців. І в межах розслідування легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, усі її рахунки та записана на неї нерухомість у Франції були арештовані.

Фірми ж, у яких колишня дружина Руслана Тарпана є й досі директором, засновником чи кінцевим бенефіціаром (“Царська колекція готелів та курортів”, ЮК “Сенат”, “Окс Кепітал”, “Фінанс Груп”, “Окс Інвест”, “Альбатрос-Сіті”, “Мрія”, “Штрих-код” та “Спартак”) у більшості випадків займаються будівництвом та ремонтами, тобто, власне тим, чим і решта основних компаній самого розшукуваного Тарпана. 

Також минулого року сам Тарпан “засвітив” майно та земельні ділянки у центрі Одеси, які й досі записані на колишню дружину.

Подружжя у суді підписало стосовно цих активів мирову угоду, вірогідно, з метою уникнення їх блокування правоохоронцями.

До теми

Сайт групи компаній Тарпана “Incor Group” зараз почав рекламувати свою діяльність арабською мовою. Ба більше, звітує на ньому для арабської аудиторії про буцімто успішний проект “Глибоководного випуску”.

Додамо

“Ремерцентр” - одна з компаній, яка займалася будівництвом сумнозвісного “Глибоководного випуску”. Через махінації на проекті та розкрадання держкоштів Руслану Тарпану (головному підозрюваному - ред.) вже обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Він вже 4 роки, як переховується від українського правосуддя, отож міра запобіжного заходу - заочна. Разом з тим підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку каналами Інтерполу, і рішення про арешт відкриває прокуратурі можливість розпочати процедуру його екстрадиції в Україну.

Нагадаємо

За час будування "Глибоководного випуску" іноземні рахунки сімейства Тарпанів поповнилися на понад 10 млн доларів.

Українські Національні Новини

Економіка