zamovniki-obovyazkovo-syadut-zelenskiy-prokomentuvav-spravu-gandzyuk

Замовники обов’язково сядуть: Зеленський прокоментував справу Гандзюк

 • 15696 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Виконавці нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, що призвело до її смерті, – уже за гратами, зараз справа щодо замовників вбивства передана до суду. Суд дасть справедливий вирок, і ці люди обов’язково сядуть за грати. Про це під час пресконференції заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Є, на жаль, декілька трагічних справ в нашій країні, з приводу того, хто вбив Катерину Гандзюк, за мою каденцію, люди, які вбили – посаджені. Є питання, хто замовив. У нас є відповідь, ми знаємо хто замовив. Зараз ця справа вже повністю передана до суду, і суд дасть справедливий вирок, і замовники сядуть за грати. Останній крок залишився – це суд. Суд має бути незалежним і надати незалежний вирок, тиснути на суд не можемо, але будемо робити все, щоб було дійсно справедливо, і ці люди обов’язково сядуть у тюрму", - зазначив він.

Нагадаємо, в Офісі Генерального прокурора 27 квітня було проведено брифінг щодо справи Гандзюк. Там стало відомо, що Офіс Генерального прокурора завершив розслідування у справі щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та Олексія Москаленка (Левіна). 

Як повідомляв УНН, напад на Гандзюк стався 31 липня 2018 року: жінку облили сірчаною кислотою у Херсоні. Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла. 4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування. 

Українські Національні Новини

Політика