zanadto-daleko-nadto-shvidko-premyer-ministr-velikoyi-britaniyi-liz-trass-vibachilasya-za-ekonomichni-pomilki

"Занадто далеко, надто швидко": прем'єр Великої Британії Трасс вибачилася за "економічні помилки"

 • 211978 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс вибачилася за те, що "надто поквапилася" з економічними реформами, через які довіра інвесторів випарувалася, а її рейтинги опитувань впали, передає УНН.

Цитата

"Я хочу взяти на себе відповідальність і вибачитись за допущені помилки… ми зайшли надто далеко і надто швидко", - сказала Трасс в інтерв'ю британським ЗМІ.

Деталі

Трасс також захищала свою політику і заявила, що вона "цілком віддана меті країни", незважаючи на питання про те, хто тепер контролює політику уряду.

Її уряд у понеділок скасував майже всі податкові пільги, пов'язані з боргами, оприлюдненими минулого місяця, щоб запобігти новому ринковому хаосу. Канцлер казначейства Джеремі Хант, який був призначений у п'ятницю після того, як Трасс звільнила свого близького союзника Квасі Квартенга, у понеділок відмовився від основних пунктів своєї програми зі зниження податків, включаючи скорочення великої схеми підтримки енергетики.

Хант підрахував, що податкові зміни принесуть близько 32 мільярдів фунтів стерлінгів на рік. Він також попередив про жорстке скорочення видатків.

Канцлер казначейства заявив, що жоден уряд не може контролювати ринки, але наголосив, що його дії дадуть впевненість у державних фінансах і допоможуть забезпечити зростання.

Додамо

Трасс стикнулася із закликами піти у відставку навіть з боку своїх власних депутатів Консервативної партії.

Британські законодавці спробують повалити прем'єр-міністра Ліз Трасс цього тижня.

Українські Національні Новини

Новини Світу