zapasi-vugillya-a-na-skladakh-ukrayini-pochnut-zbilshuvatisya-z-listopada

Запаси вугілля марки "А" на складах України почнуть збільшуватися з листопада

 • 10392 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Запаси вугілля антрацитової групи на складах енергогенеруючих компаній почнуть збільшуватися з листопада. Про це під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день, повинен вам сказати, що повністю всі генеруючі компанії законтрактовані аж до березня наступного року. І запаси вугілля починаючи з листопада до 1 січня 2018 року будуть не зменшуватись, а збільшуватись на складах енергогенеруючих компаній", - сказав І.Насалик.

Міністр зазначив, що алгоритм накопичення вугілля на генеруючих станціях до опалювального сезону у 2016 і 2017 роках відрізняється.

"У зв’язку з повною блокадою у зоні ОРДЛО ми перейшли від післяоплати поставки до передоплати поставки на 2 місяці раніше. Тобто всі генеруючі компанії, які зараз забезпечуються антрацитовою групою вугілля, зараз працюють за передоплатою двохмісячною по поставці", - сказав І.Насалик.

Як повідомляв УНН, в Україні станом на 1 жовтня 2017 року запаси кам’яного вугілля становили 2,749 млн тонн, що на 33,3% менше, ніж на аналогічну дату 2016 року без урахування тимчасово окупованої території АРК та частини зони проведення АТО.

Українські Національні Новини

Економіка