zapisatis-na-scheplennya-vid-covid-19-mozhna-bude-troma-sposobami-lyashko

Записатись на щеплення від COVID-19 можна буде трьома способами - Ляшко

 • 11576 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Буде три механізми, за допомогою яких можна отримати щеплення від COVID-19. Про це в інтерв'ю "ТСН" сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

Цитата:

“Десятого лютого у нас уже буде повністю відтестовано у медичних інформаційних системах, які сьогодні стоять в лікарів, модуль імунопрофілактики. І паралельно з цим буде запущено сайт, назва там як COVID-19, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику. Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія, не те, що розробляється - запуститься, і будемо говорити, що відсьогодні вакцинується і записуються такі то групи ризику, для того, щоб можна було зробити щеплення, де будуть чітко показувати, де, в якому місці, хто буде проводити це щеплення, для того, щоб прийти. Там буде три механізми, як це можна буде зробити: можна буде записатися, можна записатися до сімейного лікаря, який скаже, і можна отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги”, - сказав Віктор Ляшко.

Доповнення

Головний санітарний лікар зазначив, що якщо у людини немає сімейного лікаря, то все одно можна записатись, а її направлять за місцем проживання до визначеного пункту щеплення.

Контекст

Україна досі не отримала вакцину від COVID-19. Міністерство охорони здоров’я України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено пріоритетні групи. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян. 

Кампанія із вакцинації від COVID-19 відбуватиметься у 5 етапів

На першому етапі щеплять 367 тис. осіб - медиків, військовослужбовців та інших.

До кінця року планують вакцинувати від COVID-19 близько 35% населення.

УНН повідомляв, що в Україні створять комунікаційний центр щодо вакцинації від COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика