zapusk-pivnichnogo-potoku-2-ye-nedopratsyuvannyam-ukrayinskoyi-vladi-na-mizhnarodniy-areni-ivchenko

Запуск "Північного потоку-2" є недопрацюванням української влади на міжнародній арені – Івченко

 • 14848 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Заступник голови партії “Батьківщина” і посол Фонду ООН з Глобального Сталого Розвитку, народний депутат Вадим Івченко вважає, що запуск газопроводу "Північного потоку-2" є наслідком недопрацювання української влади на міжнародній арені. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал "Рада".

Деталі 

На думку народного депутата Івченка, Україна отримає колосальні збитки через запуск "Північного потоку-2", саме через недопрацювання української влада на міжнародній арені.

"Президент займається внутрішніми справами більше, ніж своїми президентськими справами. Він має активно займатися на міжнародній арені просуванням геополітичних інтересів України. "Північний потік-2" добудували та запустили – мінус 2 мільярди у нас – чия провина? Президента України й монобільшості. Вони нічого не зробили задля того, щоб зупинити це", - вважає нардеп.

Івченко розповів також, що парламент минулого скликання робив для того, щоб перешкоджати просуванню будівництва "Північного потоку-2".

"Ми їхали та спілкувалися з парламентарями різних країн. Я особисто був у Швеції з делегацією Нафтогазу, ми спілкувалися з мерами земель, міністром оборони. (…) А що ж зроблено за останні два роки? Я не бачив, наприклад, щоб парламентарі так активно їздили та говорили з парламентарями інших країн, доводили, що "Північний потік-2" на сьогодні – це геополітична помилка Європи, бо вона підсідає на голку РФ. Тож тепер Росія буде напряму шантажувати ЄС, а не через Україну, як це було раніше", - вважає Вадим Івченко.

Доповнення

Україна вважає, що трубопровід завдасть серйозну шкоду економіці і безпеці країни. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ готовий вести переговори про отримання компенсації через втрату прибутку від транзиту газу після запуску газопроводу “Північний потік-2”. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У НАТО назвали Росію загрозою безпеки для країн Альянсу

     • 14188 переглядiв

    В Одесі зупинилися трамваї через аварію водопроводу

     • 20289 переглядiв