zarplati-medikiv-u-shkolakh-zrostut-na-20

Зарплати медиків у школах тимчасово зростуть на 20%

 • 15052 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Медичним працівникам у закладах освіти збільшили заробітну плату на 20%. Відповідне рішення сьогодні ухвалив Кабінет міністрів України, інформує УНН.

Цитата

“Уряд підтримає (підтримав — ред.) постанову, яка встановлює додатковий соціальний захист медичних працівників у закладах освіти. Вже з 1 січня вони отримають в середньому майже на 1 тисячу гривень більше, залежно від тарифного розряду. Надбавка діятиме до скасування карантину”, - заявив Шмигаль.

Деталі

За словами прем'єр-міністра, освітні заклади — це місце відповідальної та непростої роботи для медичних працівників і держава має підтримати їх у часи коронакризи.

“Крім того, нагадаю, що Уряд ще в січні підвищив виплати всім українським вчителям майже на 20%. Підвищення соціальних виплат для медиків та вчителів залишається пріоритетним завданням нашого Уряду”, - додав глава уряду.

Доповнення

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на фоні боротьби з COVID-19 працівники медичної галузі показали свою вагомість, а тому в наступному році “всі кошти, які буде вдаватися акумулювати, доназбирати, дозаробити, дозалучити — вони будуть іти в медичну систему”.

У свою чергу, глава МОЗ Максим Степанов неодноразово просив уряд і Верховну Раду підвищити заробітну плату медпрацівникам. За його словами, справедливі зарплати лікарів — це 23 тис. грн, середнього медперсоналу — 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — 12 тис. грн. Такий рівень оплати праці медпрацівників був закладений МОЗ. І міністерство сподівалось, що він буде врахований під час голосування за проект бюджету-2021.

Українські Національні Новини

Економіка