zasidannya-parye-rosiya-namagalasya-vidklasti-debati-schodo-navalnogo-nevdalo

Засідання ПАРЄ: Росія намагалася відкласти дебати щодо Навального, невдало

 • 11939 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) безрезультатно намагалася перенести дебати щодо арешту російського опозиціонера Олексія Навального. Навпроти — Україні вдалося досягти розгляду справи в середу, 27 січня. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат, член української парламентської делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко, інформує УНН.

Цитата: 

“Дебати по Навальному в ПАРЄ таки відбудуться, навіть після пропозиції глави делегації РФ Петра Толстого їх відкласти. (Я — ред.) виступив за проведення дебатів у справі Навального якомога раніше. За це проголосувало 104 людини, 27 - проти, 15 — утрималися... Дебати у справі Навального відбудуться в середу о 16:00 за Страсбургу”, - написав нардеп.

Деталі

Гончаренко зазначив, що таким чином пропозицію Толстого відкласти це питання було провалено.

"Я впевнений, що дебати по Навальному повинні пройти в ПАРЄ найближчим часом, через те, що його затримання, арешти мирних протестуючих, факти кричущої корупції Путіна — це те, що може посилити санкції стосовно Росії — країни-окупанта. Буду тримати в курсі!", - додав член української делегації в ПАРЄ.

Варто нагадати

Раніше стало відомо, що Асамблея точно вирішила провести двоє поточних дебатів — щодо ситуації з Олексієм Навальним в 2021 році, а також дотриманням права на свободу слова та вираження поглядів з боку компаній, які входять до групи Big Tech (Amazon, Apple, Google, Facebook і Microsoft).

Що було до цього

18 січня Хімкинський міський суд у РФ заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 30 діб.

23 січня Росією прокотилася хвиля протестів на цьому тлі. Затримали понад 3 тисячі осіб.

Навальний 17 січня прилетів у Шереметьєво з Берліна, де лікувався після отруєння, за висновками експертів, речовиною "Новачок". Літак компанії "Победа" ("Перемога"), на якому летів політик, спочатку повинен був приземлитися у Внуково, але перед посадкою лайнер перенаправили в інший аеропорт - Шереметьєво. Там його затримали.

Українські Національні Новини

Політика