zasidannya-tkg-ukrayina-zaklikala-obsye-pospriyati-vizitu-inspektoriv-magate-na-okupovaniy-donbas

Засідання ТКГ: Україна закликала ОБСЄ посприяти візиту інспекторів МАГАТЕ на окупований Донбас

 • 14891 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Сьогодні під час засідання Тристоронньої контактної групи українська делегація звернулася до ОБСЄ з проханням сприяти організації візиту інспекторів МАГАТЕ на окупований Донбас, передає УНН із посиланням на Українську делегацію для участі у Тристоронній контактній групі.

Деталі

Як повідомили у делегації, у зв’язку з невирішеністю питання доступу інспекції МАГАТЕ на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях України для перевірки стану ядерних матеріалів на кількох об’єктах українська сторона в черговий раз порушила це питання в рамках ТКГ.

"Українська делегація звернулася до ОБСЄ з проханням сприяти організації візиту інспекторів МАГАТЕ для виконання зазначеної місії", - йдеться у повідомленні.

Раніше 

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що блокування доступу інспекторів МАГАТЕ до ядерного матеріалу на тимчасово окупованих територіях - це ознаки свідомого порушення Російською Федерацією Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. 

Нагадаємо

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі заявив, що МАГАТЕ розмовлятиме лише з Україною щодо всіх ядерних об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та Криму, оскільки визнає лише суверенітет нашої держави над ними.

Українські Національні Новини

Політика