zasidannya-yunesko-u-rosiyskomu-kazani-46-krayin-vidmovilisya-vid-uchasti

Засідання ЮНЕСКО у російській Казані: 46 країн відмовилися від участі

 • 110564 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. 46 країн-членів ЮНЕСКО вирішили бойкотувати засідання комітету всесвітньої спадщини, доки його очолює рф. Проведення 45-ї сесії заплановане у російському місті Казань. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики України

Деталі

Сторони Конвенції про всесвітню спадщину 1972 року підписали відкритий лист про відмову від участі в засіданні через систематичне порушення росією міжнародного гуманітарного права в Україні.

Лист до ЮНЕСКО підписали такі країни: Афганістан, Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Канада, Колумбія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Еквадор, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Нігерія, Північна Македонія, Норвегія, Перу, Польща, Португалія, Республіка Корея, Румунія, Сент-Кітс і Невіс, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Велика Британія та Північна Ірландіїя, Сполучені Штати Америки та Україна.

Цитата

"Цивілізований світ, який розуміє цінність культурної ідентичності для країни, солідарний з Україною. ЮНЕСКО зобов'язані не допустити головування росією 45-ю сесією комітету всесвітньої спадщини, а також мають перенести проведення її з Казані. російська федерація, яка завдає ударів по нашим церквам, музеям, пам'яткам, театрам за будь-який обставин немає жодного морального права продовжувати називатись учасником організації, мета якої опікуватись культурою. Натомість ми радо організуємо проведення комітету у Львові", — зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Нагадаємо

За даними ЮНЕСКО, станом на 2 квітня від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну рашисти пошкодили щонайменше 53 історичні та релігійні об’єкти.

Українські Національні Новини

Суспільство