zasnovnik-amazon-dzheff-bezos-zalishaye-posadu-gendirektora-kompaniyi

Засновник Amazon Джефф Безос залишає посаду гендиректора компанії

 • 32859 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Засновник американської корпорації Amazon Джефф Безос, покине пост її генерального директора в 2021 році, про це УНН повідомляє з посиланням на прес-реліз компанії.

Деталі

Після відходу Безоса з поста гендиректора його місце займе Енді Джессі, який нині очолює Amazon Web Services. А сам Безос обійме посаду виконавчого голови ради директорів.

"Засновник і генеральний директор Джефф Безос перейде на посаду виконавчого голови в третьому кварталі 2021 року його місце займе Енді Джессі", - йдеться в повідомленні.

Безос пояснив, що саме зараз настав час для такого рокіровання, адже компанія знаходиться у відмінному фінансовому стані.

Довідка

Amazon, що продає товари і послуги через інтернет, заснована Безосом в США в 1994 році. Першими товарами сервісу були книги і музичні платівки. Пізніше почалася торгівля електротехнікою. Успіх принесла і можливість платного скачування фільмів, для подальшого перегляду без підключення до Інтернет. Зараз компанія не тільки продає, але виробляє товари: побутову техніку, книги, фільми і програми.

Українські Національні Новини

Економіка