zasnovnik-telegram-zaklikav-koristuvachiv-vidaliti-z-gadzhetiv-whatsapp

Засновник Telegram закликав користувачів видалити з ґаджетів WhatsApp

 • 30854 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Засновник месенджера Telegram Павло Дуров закликав користувачів видалити зі своїх ґаджетів застосунок WhatsApp, оскільки в ньому знайшли значну кількість уразливостей у сфері безпеки. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

За словами Дурова, минулого тижня у WhatsApp була виявлена чергова уразливість, яка дозволяє хакерам і урядовим спецслужбам отримати доступ до особистої інформації користувачів.

"У травні я передбачив, що уразливості у WhatsApp продовжать виявлятися, а серйозні проблеми в області безпеки будуть слідувати одна за одною, як було раніше", - сказав Дуров.

Він наголосив, що сумнівається в тому, що програмісти WhatsApp через недогляд залишали в додатку уразливості, що дозволяють шпигувати за користувачами.

"Якщо ви проти того, що всі ваші фотографії і повідомлення стануть одного разу загальнодоступні, вам слід видалити WhatsApp зі свого телефону", - закликав Дуров.

У травні газета Financial Times повідомила, що невідомі зловмисники встановлювали шпигунське програмне забезпечення на мобільні телефони, використовуючи функцію дзвінків у WhatsApp. У минулий понеділок газета The Independent інформувала, що розробники WhatsApp визнали наявність в додатку чергової уразливості, завдяки якій хакери могли отримати доступ до повідомлень користувачів, відправивши їм шкідливий відеофайл.

Нагадаємо, 12 жовтня США призупинили випуск криптовалюти Telegram.

Як повідомляло УНН, у червні через DDoS-атаки відбувся збій в роботі месенджера Telegram. Дуров пов'язав це з протестами у Гонконзі.

Українські Національні Новини

Технології