zastosovani-proti-odesi-droni-kamikadze-kerovani-ta-mozhut-zminyuvati-marshrut-pid-chas-atak-ok-pivden

Застосовані проти Одеси дрони-камікадзе керовані, та можуть змінювати маршрут під час атак – ОК “Південь”

 • 225378 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Застосовані зранку проти Одеси дрони-камікадзе є керованими, та можуть змінювати маршрут під час атак. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

Вони (дрони-камікадзе – ред.) керовані, і маршрут часто під час атаки змінюють. Ми це спостерігаємо, і так само аналізуємо, вивчаємо тактику ворога: що саме він намагається віднести до бойових хитрощів, я думаю, що ми їх розгадаємо”, – зазначила Гуменюк.

Деталі

За словами речниці, ворог взяв на озброєння практику атак дронами-камікадзе, про що свідчить систематичність їх використання для атак регіонів України, які є в межах досяжності.

“Суха статистика крайніх бойових днів свідчить про те, що вони продовжують використовувати і ракетні атаки, а також почастішали випадки застосування дронів-камікадзе. Вони мають обмеження по дальності дії, тому застосовуються по тих регіонах, де вони можуть сягнути. І їх тактико-технічні характеристики ще не вивчені, тому що є суперечливі дані про те, наскільки далеко вони можуть направлені. Зараз це вивчається, і я думаю, що ми найближчим часом повідомимо та зорієнтуємо. Наразі, поки що ми знаємо, що це гучний двигун, який сповіщає про наближення такої атаки, і це вже сигнал для того, щоб вжити заходів до переходу в укриття”, – пояснила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" закликала громадян триматися подалі від адміністративних будівель та органів влади, торговельних центрів, які мають в собі дуже багато скла, аби вберегтися.

“Це вже та практика, яку ворог взяв собі на озброєння останні дні…Це саме про те, що ми говоримо триматися під час таких атак подалі від значущих місць, адміністративних будівель, органів влади, торговельних центрів, які мають в собі дуже багато скла”, – резюмувала Гуменюк.

Доповнення

Сьогодні, 25 вересня, зранку Одесу атаковано ворожими дронами-камікадзе. Російські окупанти тричі влучили в адмінбудівлю в центрі міста. Один дрон збитий силами протиповітряної оборони. 

Українські Національні Новини

Війна