zastosuvannya-khimzbroyi-u-britaniyi-ukrayina-zaklikala-prodovzhiti-tisk-na-kreml

Застосування хімзброї у Британії: Україна закликала продовжити тиск на Кремль

 • 10443 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Україна висловлює повну солідарність з Великою Британією щодо висновків про причетність Росії до застосування хімічної зброї в Солсбері та Еймсбері, а також закликає іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск на Кремль. Про це йдеться у заяві МЗС України у зв’язку із застосуванням хімічної зброї у Великій Британії, передає УНН.

"Висновки Організації із заборони хімічної зброї про те, що під час атаки в Еймсбері було застосовано токсичний хімікат такого самого типу, що й під час атаки в Солсбері, є ще одним підтвердженням продовження агресивної політики Російської Федерації, спрямованої проти суверенітету держав та підриву міжнародного правопорядку", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на висновки ОЗХЗ щодо "Новачка" в Еймсбері

У МЗС відзначили, що Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

"Переконані, що лише міжнародна солідарність може стати ефективною відповіддю на постійні провокації РФ та закликаємо наших іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск на Кремль з метою його відмови від агресивних дій", - наголосили у відомстві.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, виступаючи в парламенті, розповіла про те, що Королівська прокурорська служба Великої Британії оголосила про готовність пред'явити звинувачення в замаху на вбивство Сергія та Юлії Скрипаль двом громадянам РФ Олександру Петрову і Руслану Бошірову, які працювали на російську розвідку.

Українські Національні Новини

Політика